[O2 FL] kratka wersji ciężarowej - maskowanie i skrzypienie
słuchajcie, mam taką prośbę.
czy osoby z kratką mocowaną do sufitu mogłyby przesłać zdjęcia jak wygląda maskowanie plastikiem miejsc łączenia kratki z sufitem? u mnie nieciekawie to wykonali i chciałem porównać z innymi. W firmie inna O2 ma całkiem nieźle spasowane te plastiki.
a z innej beczki. Po przejechaniu około 1500km zaczęło skrzypieć na nierównościach (jazda po nawierzchni z kostki) i ostrych skrętach.. obecnie samo ustąpiło.. zobaczymy co będzie dalej..
Witam.
W wolnej chwili zrobię zdjęcia to pokaże.
U mnie skrzypi jak cholera - wczoraj pojechałem do ASO; niby dokręcili, przejechał się sympatyczny Pan ze mną i stwierdził, że nic nie skrzypi. Oczywiście po wyjechaniu z salonu i przejechaniu 2km zaczęło znowu skrzypieć...
Na dniach czeka mnie kolejna wizyta...
Witam.
No to zrobiłem na szybko komórka...
Jakość taka se.
No ale jakość zamontowania tej kratki przez Skodę to szczyt tandety...
Zgłaszać do ASO żeby zrobili ładnie pięknie?
Mam identycznie spasowana tą podsufitke z kratką. Masakra, skrzypi mi jak nienormalna. Jak tylko troche sie ociepli jade z tym do ASO i nie odbiore samochodu dopóki nie bedzie jak należy.
Witam.
No to zrobiłem na szybko komórka...
Jakość taka se.
No ale jakość zamontowania tej kratki przez Skodę to szczyt tandety...
Zgłaszać do ASO żeby zrobili ładnie pięknie?
Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.
Pozdrawiam
Edek
O kurcze ! Co oni Wam zrobili ? To ta krata za dopłatą za 2500 za ciężarówkę ?
U mnie w combi na szczescie dużo lepiej to wyglada choć nie ma szaleństwa.
ja płaciłem 1 zł za kratkę, ale to nie zmienia faktu że w combi to jest w porównaniu z tymi zdjęciami full wypas. Mając do dyspozycji tylko sierp i młot lepiej bym to zamontował ;-) Zgłaszać niech poprawiają
ja płaciłem 1 zł za kratkę, ale to nie zmienia faktu że w combi to jest w porównaniu z tymi zdjęciami full wypas. Mając do dyspozycji tylko sierp i młot lepiej bym to zamontował ;-) Zgłaszać niech poprawiają
Oczywiście, niech poprawiają bo to dramat ! Walczyć o swoje bo to, że ciężarówka, to nie świadczy, ża ma być jak w Żuku za PRL.
A tak wogóle czy Skoda, nie ważne czy po czeskiej czy po polskiej, stronie myśli, że użytkownicy/klienci w Polsce są matołami ? ślepcami ? głuchoniemymi ? Ostanio coś dużo próbują przepchnąć, i czekają aż się uda albo skończy się gwarancja. Wogóle to chyba większośc marek do Polaków tak podchodzi.
u dealera starają mi się wmówić, że to nie ich wina.. bo przecież kratka montowana w Poznaniu..oczywiście nie odpuszczę:/
A jak ci "odpukać w niemalowane" padnie jakaś inna rzecz to też powiedzą że to w fabryce zakładali więc oni naprawiać nie będą?? - co za idiotyczne tłumaczenie :evil: - oni tylko sprzedają samochody?? To za co oni odpowiadają w takim razie za montaż chlapaczy i ułożenie dywaników w samochodzie?
U mnie jest tak samo tragicznie zamontowane :evil: malo tego, kratka (ta dolna)skrzypi jak by samochod mial 10lat. najchetniej bym ja wywalil calkiem :twisted:
Witam.
Na czwartek umówiłem się na oględziny przez "fachowca" jakiegoś z ASO. Po poprzedniej wizycie i dokręceniu kratki jakby lepiej. Tylko na dużych nierównościach ją słychać. Ale już zapowiedziałem w ASO, że będę jeździł do skutku - aż naprawią.
Oczywiście nie obyło się bez przepychanek słownych, bo serwisant twierdził, że mi źle zamontowali tę kratkę w salonie w którym kupowałem. A dokładnie wie, że w liftbacku kratki montowane są jedynie w fabryce... spychologia taka że ręce opadają...
Ehh, kratek nie bylo przez kilka lat to byl spokoj na forum z tymi problemami.
ZADNA wasza kratka VATowca nie jest montowana w fabryce, one sa dokladane u nas w kraju i niech nie opowiadaja bzdur - tylko w Polsce jest taki idiotyzm z kratami :idea:
Taka kratka nie ma numeru czesci zamiennej w ETCE, wiec to nie czesc VAG-a :idea:
ZTCMW kratki są montowane w Poznaniu przez SAP - co oczywiście też wpływa na termin odbioru samochodu - mój czekał w PN na montaż ~2tygodni ;-) i na pewno jest/było kilku dostawców tych kratek - ale na szczęście załapałem się na ta kratkę z otworem na "narty"
Ja mam wersję ciężarową i jeżdżę bez kratki... Raz miałem kontrolę i nie przyuważyli... Nie mam zamiaru jej montować, chyba że wyjazd na urlop i bagażnik załadowany po dach
PS. Mało tego... od września jak mam Octavię jeżdżę bez zmienionej nalepki rejestracyjnej (jakoś nie było warunków i okazji)
Bialy, Spoko, beda bardziej upierdliwi to sie czepia, a zaraz za nimi posla kontrole skarbowa. A nie miales jeszcze kontroli skarbowej, ktora chciala zobaczyc auto :diabelski_usmiech
Ja zawsze wymontowuje kratki, raz się przyczepili, ale akurat wtedy się postawiłem. Tak to zawsze spokój, nie zwracali na to uwagi. W OII FL też wymontuje :szeroki_usmiech
Komentarz